Fjern sener og lidt af fedtet. Resten vil smelte under stegningen. Kødet kan med fordel skrabes af senerne, for at undgå kødspild ;-)
Læg mørbraden på en rist over en bradepande
Krydr den med knust hvidløg, salt og peber. Stik også gerne lommer i kødet og put små skiver hvidløg ind i dem
Varm ovnen op til 200 grader på over/undervarme eller varmluft
Sæt et stegetermometer i den tykkeste del af mørbraden, så det sidder ca. midt i kødet.
Steg ved 200 grader i 10 min, midt i ovnen. Brug et alarm-ur! Det går meget stærkt ved 200 grader!
Skru derefter ovnen ned på 100 - 120 grader, åbn evt. ovnlugen så temperaturen falder hurtigt og stegen ikke steger videre på eftervarmen.
Hæld 1 glas vand eller evt. rødvin i bradepanden for at give en mere saftig steg. Dette kan evt. hældes i sovsen senere.
Sæt stegetermometret til alarm ved 55 grader
Ved alarm; skru ovnen ned på 90-100 grader.
Sæt stegetermometret til alarm ved 60 grader.
Ved alarm; tag stegen ud og lad den hvile ca. 10 min eller indtil servering.
Gå i gang med tilberedningen/stegningen ca. 1 ½ time inden servering.
Stegen kan sagtens tilberedes ved lavere varme i endnu længere tid, det gør den kun ekstra mør og rosa.